X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vlad Filat: „Candu era responsabil de activitatea la Banca Națională”

14 iul. 2019,, 22:32   Politică
3870 1

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei în perioada fraudei bancare, Dorin Drăguțanu, nu a fost independent în activitatea sa, ci a fost mereu supravegheat de democratul Adrian Candu.

Acest lucru îl afirmă fostul prim-ministru Vlad Filat, care a făcut dezvăluiri în cadrul unui interviu acordat din penitenciar în exclusivitate pentru TV8.

Vlad Filat a lăsat să se înțeleagă faptul că propunerea de acordare a garanțiilor de stat după furtul din sistemul bancar a venit de la BNM tot la insistența PD-ului.

„Draguțanu nu era de capul lui la BNM . Responsabil de activitatea la BNM era Candu”, a declarat Filat în cadrul interviului. Întrebat dacă Draguțanu și Candu colaborau perfect pentru că ar fi fost anterior colegi, Filat a răspuns: „Chiar dacă nu erau să fie colegi, tot Candu era să fie responsabil de BNM”.

Presa a scris anterior de nenumărate ori că Dorin Drăguțanu a fost înaintat la BNM de Partidul Liberal și ar fi fost omul lui Mihai Ghimpu. După ce a plecat de la conducere, Mihai Ghimpu a recunoscut că Drăguţanu a ajuns în funcţie la propunerea liberalilor, însă ar fi trecut imediat de partea preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?