Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Viorel Morari rupe tăcerea: "Cred că se dorea demisia mea" (VIDEO)

23 iun. 2019,, 11:45   Politică
5822 2

Fostul procuror-șef la Procuratura Anticorupție a negat, în cadrul unui club de presă, că asupra sa s-ar fi făcut presiuni din partea conducerii Partidului Democrat sau că i s-ar fi cerut să pornească dosare la comandă.

El nu exclude însă că filarea sa cu mașini ale CNA și SIS și campania de denigrare pornită în mass-media au fost puse la cale de guvernarea de la acel moment, condusă de PD, transmite Anticorupție.md.

„Dacă s-a acceptat așa de repede demisia mea, cred că se dorea acest lucru”, a declarat Viorel Morari.

El a mai vorbit și despre relațiile tensionate pe care le-a avut cu procurorul general, șeful CNA și procurorii de la PCCOCS. „Am fost în relații tensionate cu mai multe persoane, inclusiv cu directorul Centrului Național Anticorupție, cu procurorul-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. Neînțelegerile au vizat modificările legate de organizarea Procuraturii Anticorupție și de activitatea acestei instituții. Procurorul general Eduard Harunjen a fost deranjat de faptul că am cerut ca Procuratura Anticorupție să fie autonomă”, a precizat fostul procuror-șef Anticorupție.

Subliniind în repetate rînduri că asupra sa nu au fost făcute presiuni, Morari a menționat că este important ca mass-media, societatea civilă, procurori, judecători să nu permită ca noua guvernare să preia practicile vechii guvernări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?