COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Viceprimarul Ilie Ceban explică de ce Primăria pierde dosarele în judecată

Viceprimarul Ilie Ceban explică de ce Primăria pierde dosarele în judecată

Juriştii Primăriei nu s-ar prezenta intenţionat la şedinţele de judecată, pentru a apăra interesele Capitalei.

Despre acest lucru a vorbit unul dintre viceprimarii municipiului Chişinău, Ilie Ceban, care a declarat că, dacă acest lucru se va adeveri, va sesiza instituţiile de control, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Pe de altă parte, şeful Direcţiei Asistenţă Juridică, Valeriu Bogdan, recunoaşte că avocaţii nu reuşesc să ajungă la toate şedinţele de judecată, pentru că sînt puţini, volumul de lucru este foarte mare şi nu fac faţă. Subiectul a fost discutat la şedinţa operativă a serviciilor Capitalei.


"Se pierd dosare intenţionat, nu se prezintă juriştii la şedinţe, nu sînt pregătiţi de şedinţe. Dacă aşa a fost, nu o să-mi asum eu, o să îşi asume organele de drept, să verifice, să constate dacă a fost aşa sau nu şi la indicaţia cui, eventual", a comunicat viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban.

"Ceea ce ţine de dosarele penale, mai întîi faptele trebuie să fie verificate, apoi să venim cu anumite, cel puţin, presupuneri sau acuzaţii", a afirmat şeful Direcţiei Asistenţă Juridică, Valeriu Bogdan.

Potrivit şefului Direcţiei Asistenţă Juridică, Valeriu Bogdan, primăria Capitalei este parte a peste 1.500 de dosare, iar la Direcţia Asistenţă Juridică activează doar 15 persoane care apără interesele Capitalei.

"Fizic, cîteodată, nu se reuşeşte să se prezinte la toate instanţele. Totodată, noi vom verifica cele menţionate de domnul viceprimar, fiecare caz separat şi vom veni cu informaţii suplimentare", a menţionat şeful Direcţiei Asistenţă Juridică, Valeriu Bogdan.

Şi în alte direcţii ale Primăriei angajaţii nu-şi fac treaba cum se cuvine şi sînt corupţi, afirmă primarul Ion Ceban. Edilul a refuzat să dea nume concrete, dar a lăsat să se înţeleagă că această situaţie se va lăsa cu demiteri.

"Avem un investitor japonez care patru ani de zile a umblat pe drumuri şi a pupat uşile funcţionarilor, spunînd că aştepta ca cineva să-i dea ceva", a declarat primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Ultimul dosar de rezonanţă pe care l-a pierdut Primăria este cel în care doi pretori au contestat în instanţa de judecată decizia de demitere a acestora luată de fostului primar interimar, Ruslan Codreanu. Este vorba despre pretorii din sectoarele Ciocana şi Botanica ale Capitalei. Deşi instanţa de judecată le-a dat dreptate, primarul general Ion Ceban i-a reangajat şi demis imediat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load