X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Vicepreședinte PDM spune ce a făcut Candu după plecare PDM în opoziție

18 mar. 2020,, 08:45   Politică
7191 9

Imediat după trecerea Partidului Democrat în opoziție, ex-deputatul PDM Andrian Candu ar fi plecat peste hotare.

Ar fi revenit abia după alegerile locale din octombrie-noiembrie 2019. Cel puțin, asta a afirmat vicepreședintele PDM Eugeniu Nichiforciuc în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Domnul Candu, imediat după trecerea PDM în opoziție, a plecat din Moldova și a revenit după alegerile locale, cînd PDM avea 263 de primari aleși. A revenit dl Candu și cred că s-a gîndit că trebuie să reprezinte PDM în raport cu negocierile care se purtau, că trebuie să preia o funcție de conducere”, a spus democratul.

Eugeniu Nichiforciuc susține că, odată revenit, Andrian Candu ar fi purtat negocieri cu mai mulți deputați, iar o parte din ei ar fi mers în Israel.

„Un grup de deputați a plecat în Israel. Doar Sîrbu și Candu au nimerit în poze. Au fost cinci deputați de fapt. Cei care au plecat primii de la PDM. Am avut discuții cu dl Candu. Inițiativa era să plecăm în Austria, să facem cunoștință cu dl Rothschild, că ar vrea să finanțeze Partidul Democrat. După revenirea din Israel, acest grup de deputați a început să facă vizite în teritoriu, necoordonate cu conducerea partidului, a început să facă donații în localități. Vizita aceasta nu a fost întîmplătoare în Israel. Nu e absolut straniu că, după această vizită, Pro Moldova are multe tangențe cu PP Șor. Propune consilierilor, primarilor să părăsească partidul, dacă nu vor să adere la PP Șor, atunci să adere la Pro Moldova. Se acordă bani pentru aceste lucruri”, a declarat vicepreședintele PDM.


Deputatul democrat a mai menționat că Andrian Candu ar fi plecat din PDM din cauză că nu mai avea parte de susținere în partid:

„Ca lider de partid, ca domnul Plahotniuc să accepte distrugerea acestui partid, îmi vine greu să cred, fiindcă e un partid în care a investit mult – și suflet, și financiar. Dl Dl Candu, de cînd a venit în PDM, a fost mereu o persoană promovată de cineva, din start a fost vicepreședinte de partid, ministru al Economiei, președinte de Parlament. Iar acum, cînd a rămas singur, cînd trebuia să se manifeste ca personalitate, nu s-a regăsit. Cînd s-au votat vicepreședinții, niciun membru nu s-a ridicat să întrebe de ce Candu nu este în rîndul vicepreședinților”.

Amintim că, în februarie 2020, un grup de deputați PDM, format din Andrian Candu, Sergiu Sîrbu, Grigore Repeșciuc, Vladimir Cebotari, Eleonora Graur și Corneliu Padnevici, a anunțat că părăsește PDM și formează grupul Pro Moldova. La scurt timp, al șaptelea democrat, Gheorghe Brașovschi, s-a alăturat acestui grup.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?