Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Vartanian: ”Rusia prima a oferit bani reali, iar FMI și SUA s-au alăturat mai tîrziu”

29 apr. 2020,, 07:30   Politică
4480 8

În ciuda îndoielilor pesimiste ale opoziției, Federația Rusă a fost prima care ne-a acordat credit. Și numai atunci alți parteneri geopolitici au început să se miște. Suntem recunoscători tuturor.

Este declarația deputatului PSRM Gaik Vartanian și a fost făcută în cadrul emisiunii ”Glavnoe” la TVC-21, transmite eNews.

„Recesiunea începe, deși încet. Și acum ne apropiem de modul în care oamenii se vor întoarce la muncă, cum va fi relansată economia și de unde vom primi banii. Avem patru mari actori geopolitici: SUA - instituții internaționale, FMI și Banca de Nord, Europa cu instituțiile sale financiare, Federația Rusă și Republica Populară Chineză”.

Vartanian a amintit că chinezii primii ne-au ajutat cu echipament medical, iar Rusia a oferit avionul. Au ajutat puțin și americanii. „Rusia a fost prima care ne-a dat bani vii, deși opoziția vorbește timp de cinci luni că rușii nu vor da bani. La doar cîteva ore, FMI și Banca Mondială s-au alăturat. Și Europa, însă, pînă în prezent, doar cu declarații de 100 de milioane, pentru ONG-uri. Iar pentru buget, banii sînt numai din Rusia și de la FMI”.

Deputatul este sigur că, dacă cuvîntul „Rusia” nu ar fi fost în creditul rusesc, el demult ar fi fost votat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?