Vartanean: Demisia unor șefi de instituții nu-i scapă de răspunderea penală

Vartanean: Demisia unor șefi de instituții nu-i scapă de răspunderea penală

Deputatul socialist, Gaik Vartanean, spune că principala sarcină a actualei majorități parlamentare este să readucă percepția în rîndul cetățenilor că, dacă cineva încalcă legea, trebuie să răspundă.


Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnoe”, la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.


„Fosta putere trebuie să înțeleagă faptul că dacă unii conducători pleacă din instituții sau pleacă din Moldova, acest lucru nu-i va scăpa de răspundere penală și administrativă. În opinia mea, Partidul Democrat, în actuala componență, în general, nu are dreptul moral să participe la alegeri și să ocupe funcții de stat în viitor”, a declarat parlamentarul.


Deputatul spune că diplomații și funcționarii străini au un „optimism enorm” în legătură cu faptul că partidele din Parlament au o asemenea colaborare „interesantă” și s-a ivit șansa de a aduce țara în albia legalității.


Deputatul blocului ACUM, Vladimir Bolea, spune că odată cu plecarea lui Eduard Harunjen din fruntea Procuraturii, se încheie demisiile „primului rînd” de funcționari, însă, potrivit lui, instituțiile nu se țin pe o singură persoană. Astfel, vor mai exista demisii. „După ce vor cădea șefii Procuraturii, Consiliului Superior al Procurorilor și ai altor conducători, oamenii înșiși vor ieși și va avea loc un fel de curățare ușoară”, spune Vladimir Bolea. Potrivit lui, această curățare va avea loc cu atît mai mult, cu cît populația cere acest lucru.


„Pînă pe 7 iunie, Republica Moldova se afla într-o izolare totală. Și nu vorbim despre relații foarte proaste doar cu Federația Rusă, ele erau la fel de rele și cu Uniunea Europeană. Noi nu aveam nicio susținere financiară de nicăieri și nu vorbim aici doar despre credite, dar și despre granturi foarte importante pentru susținerea economiei Republicii Moldova”, a declarat Vladimir Bolea.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load