X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Valeriu Lazăr îi amenință cu judecata pe guvernanți

12 sep. 2019,, 14:22   Politică
3496 0

Fostul ministru al Economiei Valeriu Lazăr spune că ar putea merge în instanța de judecată pentru a-și apăra onoarea și demnitatea ca urmare a ultimelor declarații la subiectul concesionării Aeroportului Internațional Chișinău și a devalizării Băncii de Economii.

Potrivit lui, în ultima perioadă au fost vehiculate mai multe falsuri pe aceste subiecte.

„Acești decidenți politici, care își permit declarații tari pînă la finalizarea investigației, abuzează de funcțiile pe care le dețin. Este un nihilism juridic și se încalcă prezumția nevinovăției. Mie nu-mi rămîne decît să merg în instanță și să-mi apăr demnitatea și imaginea mea”, a declarat Lazăr, potrivit agora.md.

Lazăr se arată nemulțumit că nu a fost audiat de Comisia parlamentară de anchetă privind concensionarea Aeroportului, dar și de acuzațiile precum că semnarea contractului de concesionare a trădat interesele de securitate națională.

„Eu sînt ofițer de rang înalt în organele de securitate ale statului. Da eu sînt în rezervă, dar asta nu înseamnă că am uitat textul jurămîntului. Aeroportul este asimilat frontierei de stat. Este absolut lipsit de logică să învinuiești Avia Invest că s-au admis anumite breșe în sistemul de securitate. Asta ar însemna să discredităm autoritatea tuturor structurilor statului care asigură securitatea acolo. Dacă s-au produs anumite cazuri concrete, atunci asta e o problemă. Dar, Avia Invest nu e responsabilă de asigurarea securității la Aeroport”, a declarat Valeriu Lazăr.


Fostul demnitar a mai menționat, în context, faptul că și informațiile privind taxa pentru modernizare, în valoare de 9 euro, percepută de la fiecare pasager este un fals.

„Chiar dacă noi nu mergeam pe formula concesionării, dar pe una de împrumut de exemplu, această taxă de 9 euro rămînea în picioare. Am impresia că toți membrii CSS au fost induși în eroare. Cunosc capacitățile economice ale președintelui și consilierilor lui. Taxa de 9 euro se ia doar de pe pasagerii de la plecare, nu se ia de pe copiii de pînă la 12 ani, nu se ia de pe pasagerii în tranzit. Deci, această taxă de 9 euro este percepută de pe maxim 48% din pasageri”, a mai adăugat Valeriu Lazăr.

Referindu-se la devalizarea Băncii de Economii, fostul ministru al Economiei spune că a fost implicat doar atunci cînd s-a decis cedarea pachetului de capital deținut de stat și că deciziile imperative au fost dictate de Parlament.

„În Hotărîrea Parlamentului din iunie 2013 se spune foarte clar că Guvernul în termen de 60 de zile va identifica soluții pentru depăşirea situaţiei legate de capitalizarea „Băncii de Economii”. Dacă cineva încearcă să mă convingă de caracterul imperativ al acestei hotărîri, atunci înseamnă că eu nu mai înțeleg nimic. Furtul la BEM a început din 2011 – 2012. Anume atunci a început devalizarea Băncii de Economii", a declarat Lazăr.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?