X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Valerii Kuzmin, despre alegerile din Republica Moldova

19 feb. 2019,, 12:20   Politică
3945 5

Ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valerii Kuzmin, este de părere că Acordul de asociere cu UE nu a asigurat Republicii Moldova piaţă de export.

Anume în acest context, spune oficialul rus, moldovenii care vor vota la alegerile parlamentare trebuie să fie întrebaţi în ce măsură este importantă Rusia pentru ei, ca piaţă tradiţională. Declarația a fost făcută de Kuzmin în cadrul unei vizite efectuate la Cluj-Napoca, potrivit mediafax.ro.

Întrebat cît de importante sînt alegerile parlamentare de duminică din Republica Moldova pentru Rusia şi România, Valerii Kuzmin a spus că Moldova produce mai mult decât este gata să cumpere UE de la ea.

”Trebuie întrebaţi cetăţenii moldoveni în ce măsură este importantă România pentru ei şi în ce măsură este importantă Rusia. Pot spune cu siguranţă că acordul de asociere cu UE nu a asigurat Republicii Moldova piaţă de export. Moldova produce mai mult decît este gata să cumpere UE de la ea. În mod tradiţional, piaţa de export a Republicii Moldova a fost constituită din Rusia, Ucraina, Belarus, fostele republici ale URSS. În prezent, această posibilitate există în continuare. De aceea, există interesul de a susţine legăturile cu noua asociaţie economică, Uniunea Economică Eurasiatică. Din păcate, la Bruxelles, oamenii sînt puşi în faţa unei alegeri, ori faceţi comerţul cu UE, ori cu altcineva. Or noi nu procedăm în acest fel”, a spus Kuzmin.

Acesta a fost, din 27 iulie 2007 pînă în 5 aprilie 2012 ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Rusiei în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?