X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Valentin Eșanu amînă acțiunea publică de duminică din PMAN. Motivul

27 iul. 2019,, 11:45   Politică
3120 0

Acțiunea publică din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) pusă la cele de deținutul politic Valentin Eșanu a fost amînată.

Despre acest lucru a anunțat chiar Valentin Eșanu, care ieri intenționa să scoată lumea în stradă, pentru a pune presiune pe actuala guvernare să pună în aplicare Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului R. Moldova, votată în Parlamentul R. Moldova la 8 iunie 2019. Totodată, acesta cerea ca Parlamentul să nu plece în vacanță.

„O mică victorie: Parlamentul nu va pleca în vacanță. După ce noi, un grup de cetățeni, cărora nu le este indiferentă soarta R. Moldova, am anunțat despre intenția de a organiza, duminică, 28 iulie 2019, o acțiune publică în Piața Marii Adunări Naționale, cu scopul de a atrage atenția guvernării asupra unor momente sensibile”, a scris Eșanu pe pagina sa de Facebook.

Fostul deținut politic menționează că oamenii din anturajul guvernării au dat asigurări că vor fi luate în calcul doleanțele cetățenilor.

„Ieri și azi am fost contactați de mai multe persoane din anturajul guvernării și parlamentarilor. Aceștia ne-au asigurat că mesajul nostru a fost auzit și acțiunile noii puteri vor demonstra faptul că iau în calcul doleanțele cetățenilor. În aceste condiții, anunțăm despre amînarea acțiunii de duminică. Concretizăm că le dăm un răgaz și suspendăm temporar această acțiune. În aceleași timp, menționăm că vom monitoriza și în continuare îndeaproape acțiunile guvernării și vom interveni ori de cîte ori va fi cazul”, a conchis Eșanu.


Amintim că Valentin Eșanu, care s-a pomenit în 2014 cu trei dosare penale după ce a vorbit despre monopolul S.A. „Metalferos” la exportul metalelor feroase și neferoase din R. Moldova, a chemat ieri cetățenii la un protest în PMAN, pentru a cere actualei guvernări implementarea, în regim de urgență, a Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului R. Moldova, votată în Parlamentul R. Moldova la 8 iunie 2019. În cazul în care actuala guvernare nu va întreprinde acțiuni în acest sens, atunci acesta spune că vor fi blocate toate ieșirile din R. Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?