TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Va exista o alianță ACUM - PSRM în Consiliul Municipal? Răspunsul lui Năstase

Va exista o alianță ACUM - PSRM în Consiliul Municipal? Răspunsul lui Năstase

Blocul electoral ACUM anunță că nu va face coaliție cu Partidul Socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).


Liderul Partidului Politic „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a anunțat că blocul electoral ACUM nu va face majoritate cu PSRM în CMC, așa cum își dorește primarul ales, socialistul Ion Ceban.


„Nu avem nevoie de coaliție și alianțe politice la nivel local de dragul funcțiilor. Noi vom susține toate proiectele bune pentru locuitorii capitalei, iar pentru asta nu avem novoie de coaliții politice”, a declarat Năstase.


Și vicepreședintele „Platformei Demnitate și Adevăr”, Alexandru Slusari, spune că blocul electoral ACUM nu va face nicio coaliție la nivel local cu PSRM.


„Dacă cineva crede că poate să arate cu degetul ce trebuie să reformăm, greșeste amarnic, noi nu sîntem partid șantajabil, nu acceptăm amenințări. Șantajul nu trece. Noi rămînem așa cum am fost. Vom face modificări de structură în cadrul partidului, dar nu renunțăm la principiile noastre”, a declarat Slusari.


Înainte de turul doi de scrutin al alegerilor locale, dar și după anunțarea rezultatelor, socialistul Ion Ceban afirma că PSRM va face majoritate în CMC cu blocul electoral ACUM și că le va oferi celor din blocul ACUM mai multe funcții în CMC.


Ion Ceban a cîștigat fotoliul de primar general al capitalei după ce a obținut 52,39 la sută dintre voturile alegătorilor în cel de-al doilea tur de scrutin din cadrul alegerilor locale generale, desfășurat duminică, 3 noiembrie. Rivalul său, candidatul blocului electoral ACUM, Andrei Năstase, a obținut 47,61%.


În CMC, PSRM a luat 22 de mandate, iar blocul electoral ACUM – 19 mandate.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load