Usatîi dă de înțeles că ar putea reveni acasă

Usatîi dă de înțeles că ar putea reveni acasă

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a sugerat că s-ar putea întoarce în curînd în Republica Moldova, după anunţul democraţilor lui Vlad Plahotniuc de a se retrage de la guvernare pentru ca puterea să fie preluată de alianţa ACUM-PSRM.


„Sper foarte mult că în curînd îmi voi vedea mama, tata copiii şi pe toţi voi în Moldova. Vă iubesc şi aştept cu nerăbdare sp vă cuprind”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook.


Amintim că, pe 24 octombrie 2016, Judecătoria sectorului Centru a emis un mandat de arestare naţional şi internaţional pe numele lui Renato Usatîi. De atunci, Renato Usatîi era stabilit la Moscova, de unde a oferit zeci de interviuri pentru presa din Republica Moldova şi de unde şi-a continuat lupta contra lui Vlad Plahotniuc.


Consiliul Naţional al PDM, condus de Vlad Plahotniuc, a decis vineri, 14 iunie, că democraţii se retrag de la guvernare. Guvernul Filip şi-a anunţat demisia, urmînd să elibereze funcţiile pentru Guvernul condus de Maia Sandu.


Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că decizia PDM de a se retrage de la guvernare este „firească, dar întîrziată”. Potrivit ei, „nu există demisie a unui Guvern care nu există. Guvernul Filip nu mai există din 8 iunie.


Igor Dodon a declarat că plecarea PDM de la guvernare este o „mică victorie simbolică”. Preşedintele ţării a felicitat cetăţenii cu „această victorie”, subliniind că „uzurpatorii şi-au recunoscut înfrîngerea”.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load