COVID-19 în MOLDOVA

Unii ex-demnitari continuă să folosească pașapoarte diplomatice

Unii ex-demnitari continuă să folosească pașapoarte diplomatice

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, anunță că a depistat faptul că de pașapoarte diplomatice beneficiază și foști demnitari.

În context, acesta solicită Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIEI) reevaluarea statutului pașapoartelor diplomatice.

Vasiloi menționează că a constatat mai multe „neajunsuri” care îngreunează procesul de activitate în punctul de trecere a frontierei de stat Leuşeni și a discutat „mai multe oportunităţi de optimizare” a activităţii în acest punct de trecere, „inclusiv noi proceduri standarde de operare în comun cu colegii noştri din Serviciul Vamal al R. Moldova.


„În timpul documentării cu activitatea colegilor, am depistat cîţiva foşti deputaţi şi demnitari (nu voi da nume, protecția datelor cu caracter personal) care traversează frontiera de stat în baza paşapoartelor diplomatice pe coluarul destinat diplomaţilor. Despre acest fapt l-am informat pe secretarul de stat al MAI, dl George Balan şi am pregătit o scrisoare către Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova”, a notat acesta pe pagina sa de Facebook.

„Am solicitat MAEIE, reevaluarea statutului pașapoartelor diplomatice eliberate de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, cu informarea ulterioară despre existența pașapoartelor de acest tip, care au fost scoase din circulație, dar au rămas în posesia titularului, în virtutea încheierii mandatului funcției. În acelaşi timp, vom lua toate măsurile necesare pentru a nu admite încălcarea legislaţiei în vigoare în domeniu”, a conchis Vasiloi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load