Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un reprezentant european anunţă cu cine din Moldova este gata să coopereze UE

26 feb. 2019,, 18:30   Politică
5437 0

Uniunea Europeană este gata să coopereze în Republica Moldova cu acei (politicienii – „I.”) care sprijină procesul de reforme prevăzut în Acordul de Asociere, a declarat reprezentantul oficial al Serviciului Afacerilor Externe al UE, Maja Kocijancic.

Potrivit agenţiei Infotag, într-o declaraţie oficială, ea a menţionat că „Uniunea Europeană a monitorizat îndeaproape întregul proces electoral din Moldova, inclusiv campania și ziua alegerilor, și „va continua să urmărească în întregime evoluțiile postelectorale, pentru evaluarea impactului său asupra democrației și pluralismului în Republica Moldova”.

„Acestea au fost primele alegeri desfășurate în cadrul noului sistem electoral mixt. Desfășurarea lor a confirmat necesitatea de a aborda recomandările Consiliului (Miniştrilor de Externe al ţărilor UE – „I.”) și de a continua eforturile de aliniere a legislației electorale și a implementării acesteia la standardele internaționale”, se arată în declaraţie.

Maja Kocijancic a subliniat că toate neajunsurile identificate de misiunea de observare a alegerilor OSCE/ODIHR, precum afirmații de presiune asupra angajaților publici, indicii puternice de cumpărare a voturilor și utilizarea abuzivă a resurselor de stat, ar trebui abordate la următoarele scrutine.

„Parteneriatul Uniunii Europene cu Moldova va continua să se concentreze pe acordarea de beneficii tangibile cetățenilor moldoveni. În acest spirit, Uniunea Europeană se angajează să colaboreze cu cei din Republica Moldova care susțin procesul de reformă care se află în centrul Acordului de Asociere RM-UE, în special în ceea ce privește combaterea corupției și a intereselor, indiferent de afilierea politică, independența sistemului judiciar și depolitizarea instituțiilor statului. Vom continua să ne bazăm relația cu Republica Moldova asupra principiului condiționalității și respectului pentru statul de drept și standardele democratice”, se mai spune în declarație.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?