X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Un nou episod în dosarul Plahotniuc - un garaj cu hașiș

5 mar. 2020,, 10:30   Politică
6208 4

Redacția publicației Kommersant a aflat că omul de afaceri moldovean, politicianul Vladimir Plahotniuc a fost pus în contumacie sub noua acuzare privind livrarea unui lot mare de hașiș.

Faptul că, în dosarul Plahotniuc, dat în căutare internațională de către Ministerul Afacerilor Interne al Rusiei, a apărut un nou episod, a fost confirmat de avocata sa Daria Konstantinova, care a refuzat să dezvăluie esența acuzațiiilor. Ea a spus doar că noua învinuire este „la fel de născocită ca și cea vechea”, transmite NOI.md cu referire la kommersant.ru.

Potrivit surselor Kommersant, noua acuzație vizează livrarea unui lot de 20 de kilograme de hașiș, achiziționat în vara anului 2015 la ordinul politicianului moldovean din Maroc.

Potrivit anchetatorilor, după ce drogurile au fost livrate în Spania și ambalate, complicii lui Vladimir Plahotniuc le-au încărcat într-un SUV cu plăcuțe de înmatriculare moldovenești, procurat în acest scop, transportîndu-le într-un garaj neobservat de la Moscova. Printre cei care au participat direct la livrare s-a numărat autoritatea criminală Mihail Nikolaev, alias Mișa-durak și Sobaka, precum și un anumit Popa. Anume acesta din urmă a închiriat un garaj unde era depozitat hașișul. Întrucît membrii grupării criminale organizate au fost reținuți în timpul unei tentative de vînzare a drogurilor, acțiunile lui Plahotniuc au fost calificate de departamentul de investigare al MAI drept o tentativă de trafic ilicit al acestora.

Avocata Daria Konstantinova se arată convinsă de „inocența completă a clientului său și caracterul politic al anchetei în desfășurare”. Așadar, potrivit avocatului, întreaga bază de dovezi din dosarul privind drogurile se ține doar „pe mărturiile depuse de doi martori secreți”. Natura politică a anchetei, consideră Konstantinova, este confirmată și de faptul că din august anul trecut anchetatorul i-a restricționat accesul la materialele investigării atentatului la viața lui Usatîi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?