TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un ministru din Monaco va veni în Republica Moldova. Scopul

Un ministru din Monaco va veni în Republica Moldova. Scopul

Ministrul din Moldova - Nicu Popescu a avut o întrevedere cu omologul său monegasc, Laurent Anselmi.

Stadiul de implementare a proiectelor care beneficiază de sprijinul Fundaţiei Principelui Albert al II-lea de Monaco, dar și proiecte comune pe dimensiunea francofoniei au fost printre subiectele examinate miercuri, 30 octombrie la Monaco de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu cu omologul său monegasc, Laurent Anselmi.

Discuţiile dintre cei doi oficiali au vizat stadiul de implementare a proiectelor care beneficiază de sprijinul Fundaţiei Principelui Albert al II-lea de Monaco, şi anume reabilitarea Grădinii Botanice şi conservarea fertilităţii solurilor în Parcul Naţional Orhei. În context, ministrul Popescu a adus mulţumiri pentru finanţarea celor două proiecte de către Monaco, informînd totodată despre acţiunile întreprinse în vederea valorificării acestor fonduri.


Ministrul Nicu Popescu a subliniat interesul Moldovei de a iniţia proiecte pe dimensiunea francofoniei, în special în ce priveşte stagiile de formare profesională pentru studenţii francofoni din țară, în vederea preluării bunelor practici în domenii precum medicina, tehnologiile informaţionale, gestionarea afacerilor şi antreprenoriatul social.

Totodată, Nicu Popescu a lansat o invitație pentru Laurent Anselmi de a vizita în viitorul apropiat Republica Moldova, invitație care a fost acceptată.

Cea de-a 36-a Conferință Ministerială a Francofoniei se desfășoară în perioada 30-31 octombrie, la Monaco.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load