COVID-19 în MOLDOVA

Un fost deputat le-a sugerat juriștilor PAS să citească Codul electoral

Un fost deputat le-a sugerat juriștilor PAS să citească Codul electoral

Maia Sandu și partidul pe care îl conduce a ajuns să fie luată în rîs de politicieni și experții în drept. Așa, de exemplu, fostul deputat Grigore Petrenco, într-o postare pe Facebook, i-a sugerat liderei PAS să-și schimbe juriștii, pentru că actualii ar fi incompetenți și nu cunosc Codul electoral.

„Am urmărit conferința de presă a Maiei Sandu. Ciudat că Litvinenco abia acum a aflat că partidele nu sînt concurenți electorali la alegerile prezidențiale. Toate aceste lucruri sînt indicate în Codul electoral”, spune Petrenco.

În postarea sa, ex-deputatul a explicat că potrivit prevederilor legale, la alegerile prezidențiale, concurent electoral este candidatul înaintat de partid, dar nu partidul propriu-zis.


„Dacă formațiunea politică primește finanțare de la buget, ea nu poate sponsoriza candidatul. Doamna Sandu, vă sugerez să-i dați afară pe juriștii, care v-au sugerat să adunați bani pe conturile partidului, cu atît mai mult, pînă la înregistrarea candidatului, și să-i țineți la distanță. Ei v-au întins o cursă. sînt sigur că nici nu au citit Codul electoral”, mai scrie Petrenco.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load