COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un fost deputat democrat ar putea fi cercetat de procurori (DOC)

Un fost deputat democrat ar putea fi cercetat de procurori (DOC)

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința fostului deputat democrat, Corneliu Dudnic, care ar fi încălcat regimul juridic al incompatibilităților.

Potrivit materialelor probatorii acumulate la dosar, în perioada 2015-2019, în timpul exercitării mandatului de deputat, Corneliu Dudnic a admis dublă stare de incompatibilitate, deținînd alte două funcții – calitatea de Prim-vicepreședinte în cadrul unei federații sportive și cea de administrator a unui SRL.

În contextul dat, inspectorul de integritate a stabilit că, avînd la dispoziție termenul legal de 30 de zile pentru soluționarea stărilor de incompatibilitate, fostul deputat ar fi continuat în mod ilegal să-și exercite concomitent mandatul de deputat și cele două funcții, transmite tv8.md.


Pe cauza dată, dacă actul de constatare va rămîne definitiv, ANI va aplica în privința fostului deputat – interdicția de a exercita o funcție publică sau de demnitate publică, dar și funcția electivă de deputat, pentru un termen de 3 ani.

Inspectorul de integritate a sesizat Procuratura Generală a Republicii Moldova despre acest caz.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load