COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un expert în securitate a explicat, pe pași, cum și cine a organizat protestul din 2 martie

Un expert în securitate a explicat, pe pași, cum și cine a organizat protestul din 2 martie

Expertul în securitate, fostul secretar de stat de la ministerul Apărării, Dumitru Mînzarari, a făcut o analiză a protestului din 2 martie. Potrivit lui Mînzarari, este evident că ziua a fost aleasă special, în calitate de factor catalizator, avînd o încărcătură emotivă.

„Consider, că această energie patriotică (și deci stihinică) a fost acumulată și direcționată intenționat spre Dodon si guvernul său de o terță forță. Adică, ceea ce am studiat despre proteste îmi sugerează că evenimentul de astăzi nu s-a "înfierbîntat" de la sine. El a fost "împins spre jăratic", iar focul i-a fost hrănit”, scrie expertul.

Dumitru Mînzarari mai atrage atenția că cerințele protestatarilor au fost de nimic. „Eu cred ca protestul a avut menirea să trimită un semnal sau mesaj către Dodon și kompania (cu "k" mic). Un mesaj, că cei care i-au trimis și susținut pe veterani doresc mai multe cedări de la Dodon, dar și să îi arunce în sudoare pe mulți din jurul lui Dodon. Aduceți-mi aminte, cine la un timp monopolizase controlul asupra organizaților de veterani ai conflictului transnistrean?”, spune expertul.


Amintim că luni, în timp ce un grup de protestatari, printre care și veterani, manifestau în centrul Capitalei, mai multe voci au spus că în spatele acțiunii ar sta Vlad Plahotniuc și Ilan Șor.

Mai mult, fostul deputat Grigore Petrenco susține că a recunoscut printre protestatari persoane care în 2019 au participat la acțiuni similare, organizate de Plahotniuc. Iar fostul ministru al apărării, Valeriu Pleșca, i-a îndemnat pe adevărații organizatori să nu se mai ascundă în spatele veteranilor.

„Alo, Plahotniuc, Șor, Nastase sau alte persoane, ale căror nume a fost pomenit la proteste: ori confirmați, ori infirmați că voi sînteți adevărații organizatori”, a scris Valeriu Pleșca pe Facebook.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load