Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un diplomat moldovean, la conducerea Oficiului pentru programe al OSCE

14 mai. 2019,, 11:20   Politică
3169 0

Diplomatul moldovean, Valeriu Chiveri, a fost numit șef al Oficiului pentru programe al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) din Dushanbe și deja și-a început activitatea, transmite Noi.md.

"Voi depune toate eforturile pentru a asigura ca activitatea Oficiului să aibă un impact pozitiv asupra vieții cetățenilor din Tadjikistan în întreaga țară", a declarat Valeriu Chiveri, citat de mass-media din Tadjikistan, în special de agenția ”Asia Plus”.

Potrivit acestuia, "Oficiul pentru Programe al OSCE în Dushanbe este unul dintre cele mai mari reprezentanțe ale organizației". "El sprijină Tadjikistanul în îmbunătățirea securității frontierelor, în eradicarea amenințării reprezentate de minele terestre și aparatele explozive, creșterea prosperității economice și promovarea respectării drepturilor omului", a declarat Valeriu Chiveri.

Trebuie remarcat faptul că Valeriu Chiveri are mai mult de 24 de ani de experiență diplomatică. Anterior a fost ministru adjunct al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, precum și ambasador al Republicii Moldova în Austria. El are relații strînse cu OSCE, deoarece a fost Reprezentant Permanent al Republicii Moldova în cadrul acestuia, a deținut diverse funcții în cadrul reprezentanțelor OSCE în Georgia, Kazahstan, Turkmenistan, Uzbekistan și Kîrgîzstan.

Activitățile Oficiului pentru Programe al OSCE în Dushanbe includ o gamă largă de chestiuni, de la controlul armamentului, punerea în aplicare a proiectelor de combatere a terorismului și de gestionare a frontierei, pînă la probleme de asistență pentru piețele de frontieră și zonele economice libere, protecția drepturilor omului, dezvoltarea mass-mediei și inițiativele în domeniul reformei juridice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?