Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un deputat vrea să părăsească rîndurile PDM

24 aug. 2019,, 12:00   Politică
5605 0

Deputatul democrat Grigore Repeșciuc este gata să-și dea demisia din Parlament și să revină în funcția de primar al orașului Căușeni. Acesta afirmă că, odată ce Partidul Democrat a ajuns în opoziție, nu mai poate contribui la creșterea bunăstării populației din circumscripția uninominală Nr. 35, acolo unde a cîștigat alegerile în februarie 2019.

Repeșciuc a declarat pentru postul local „TV Căușeni” că nu-și va suspenda activitatea în Parlament cînd va fi în cursa electorală, deoarece legislația îi permite acest lucru.

Cred și sînt convinsă că o să obțin mandatul de primar și, timp de o lună de zile, o să renunț la mandatul de deputat. Acum sîntem în opoziție și nu se vede lucrul meu, care l-am promis cetățenilor. O să mă manifest mult mai bine în orașul Căușeni”, a spus Repeșciuc.

Amintim că Autoritatea Națională de Integritate a stabilit recent că Grigore Repeșciuc a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, semnînd 5 contracte cu 2 firme conduse de soția sa și socrul său, în perioada în care a fost primar al orașului Căușeni.

Dacă instanța de judecată va lăsa în vigoare decizia ANI, instituția va cere ca Repeșciuc să primească interdicția de a exercita funcții publice și funcții de demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?