COVID-19 în MOLDOVA

Un deputat “onest” a cîștigat 400 mii lei, oferind automobilul în chirie

Un deputat “onest” a cîștigat 400 mii lei, oferind automobilul în chirie

Se întîmplă minuni în declarația deputatului "onest" din PAS, Vladimir Bolea. Oficial familia parlamentarului deține o mașină care ar costa doar 10 mii lei, iar soția acestuia a obținut venituri de aproape jumătate de milion de lei oferind în chirie automobilul.

Despre aceasta a scris deputatul PSRM Marina Radvan pe pagina sa de Facebook. Socialista a analizat declarațiile de avere și interese ale deputatului Bolea și a constatat că în 2019, fiind în fotoliul de parlamentar, Bolea a indicat că deține în proprietate automobilul de model Honda din 2007 în valoare de doar 10 000 lei.

“Din analiza datelor prezentate în declarațiile de avere și interese la CEC și ANI pentru perioada 2017-2019, aflăm că soția deputatului PAS a primit 400 000 lei pentru chiria mijlocului de transport de la SRL Concept, unde activează în calitate de contabil-șef. Suma dobîndită din chirie este de 40 ori mai mare decît valoarea automobilului. Totodată, salariul soției deputatului a constituit în total suma 149 907.96 lei sau de 2,6 ori mai puțin decît plata pentru chiria automobilului. Aceasta poate fi catalogat ca excluderea din circulație a mijloacelor financiare a întreprinderii pe parcursul perioadei 2017-2019 în scopul evaziunii de la plata impozitelor”, a scris Radvan pe Facebook.


Totodată, deputatul PSRM anunță că divergențe au fost depistate și la modul de declarare a bunurilor imobile. Marina Radvan a sesizat Autoritatea Națională de Integritate despre aceste nereguli.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load