Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Un deputat avertizează: Bețișor ar putea să nu scape doar cu demisia

3 iul. 2019,, 15:10   Politică
7555 3

Plecarea Adrianei Bețișor din funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție nu o absolvește de răspundere pentru toate comenzile politice executate pentru regimul precedent.

Declarația aparține deputatului PAS Sergiu Litvinenenco, care a precizat într-o declarație publică, că Bețișor trebuie să răspundă în fața legii, comunică Noi.md.

”Demisia Adrianei Bețișor nu este suficientă. Ea trebuie să răspundă conform legii pentru toate comenzile politice pe care le-a îndeplinit fără să clipească, dar și pentru pentru faptul că de facto a blocat urmărirea penală în dosarul furtului miliardului”, a spus Litvinenco.

Totodată, el a dat de înțeles că Adriana Bețișior va fi anchetată și trasă la răspundere, în cazul în care se va constata încălcarea legii.

”Ca să fie clar pentru toți. Demisia unei persoane dintr-o anumită funcție sau demnitate publică nu îl absolvă de răspunderea juridică care va surveni în cazul în care se va constata că această persoană a încălcat legea. Dacă a încălcat legea - va răspunde indiferent dacă și-a dat demisia, a fost demis sau a rămas în funcție”, a adăugat Sergiu Litvinenco, care este și juristul PAS.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?