COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un deputat avertizează: Bețișor ar putea să nu scape doar cu demisia

Un deputat avertizează: Bețișor ar putea să nu scape doar cu demisia

Plecarea Adrianei Bețișor din funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție nu o absolvește de răspundere pentru toate comenzile politice executate pentru regimul precedent.

Declarația aparține deputatului PAS Sergiu Litvinenenco, care a precizat într-o declarație publică, că Bețișor trebuie să răspundă în fața legii, comunică Noi.md.

”Demisia Adrianei Bețișor nu este suficientă. Ea trebuie să răspundă conform legii pentru toate comenzile politice pe care le-a îndeplinit fără să clipească, dar și pentru pentru faptul că de facto a blocat urmărirea penală în dosarul furtului miliardului”, a spus Litvinenco.


Totodată, el a dat de înțeles că Adriana Bețișior va fi anchetată și trasă la răspundere, în cazul în care se va constata încălcarea legii.

”Ca să fie clar pentru toți. Demisia unei persoane dintr-o anumită funcție sau demnitate publică nu îl absolvă de răspunderea juridică care va surveni în cazul în care se va constata că această persoană a încălcat legea. Dacă a încălcat legea - va răspunde indiferent dacă și-a dat demisia, a fost demis sau a rămas în funcție”, a adăugat Sergiu Litvinenco, care este și juristul PAS.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load