Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Un deputat al blocului ACUM s-a stins din viață

29 noi. 2019,, 10:08   Politică
4846 1

Deputatul ales de pe listele blocului electoral ACUM în circumscripția uninominală nr. 13 – Șoldănești și Rezina, Serghei Cataranciuc, s-a stins din viață.

Anunțul a fost făcut de reprezentații Parlamentului printr-un comunicat de presă.

Mesajul de condoleanțe transmis de Parlament:

„Am primit cu profundă tristețe vestea încetării din viață a deputatului Serghei Cataranciuc.

Această pierdere însemnată pentru țară ne-a făcut mai săraci cu un om care a educat generații de matematicieni, potrivit Ziarului de Gardă.

Serghei Cataranciuc a fost laureat al Premiului Național în Domeniul Științei și Tehnicii, laureat al Concursului Național Teza de Doctorat de Excelență, laureat al Premiului Academician Constantin Sibirschi, deținător al Diplomei de Gradul Întîi a Guvernului Republicii Moldova pentru activitate didactico-științifică prodigioasă, profesorul Anului Universitar 2011-2012, diploma pentru merite în pregătirea cadrelor științifice. Născut pe data de 28 iunie 1957, în regiunea Cernăuți, Serghei Cataranciuc, doctor habilitat în științe matematice, s-a afirmat ca un remarcabil profesor universitar, autor al numeroase lucrări științifice.


În acest moment de adîncă tristeţe pentru noi toţi, în numele meu personal și al întregului Parlament adresez sincere condoleanţe familiei îndurerate şi tuturor celor care l-au preţuit.

Ne alăturăm doliului familiei, prietenilor, discipolilor și colegilor.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”

Deputatul avea 62 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?