Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Un chirurg japonez va efectua în Moldova mai multe operații pe creier

25 sep. 2019,, 14:00   Politică
3446 0

Un chirurg japonez va efectua mai multe operații pe creier la Institutul de Neurologie din Moldova.

Junichi Koyama a ajuns luni în Moldova și a fost primit cu căldură de medicii de la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie. Specialistul japonez îi va învăța pe colegii moldoveni cîteva metode noi folosind instrumente noi. Koyama a menționat că sălile de operație ale instituției medicale din Moldova sînt dotate cu toate cele necesare pentru astfel de operații complexe.

”Aparatul angiografiei este puțin diferit de ceea ce avem în Japonia. Iar dispozitivele de unică folosință folosite pentru pacient sînt aceleași", a spus chirurgul japonez.

Prima operație a fost deja efectuată pentru un pacient cu o patologie a vaselor craniene.

”Avînd în vedere că sîntem la început de cale, desigur, experiența Japoniei, unde intervențiile sînt exclusiv endovasculare, este foarte utilă pentru noi. Astăzi vor fi operați doi pacienți. Vă asigur că în viitorul apropiat pacienții noștri vor avea posibilitatea să nu plece peste hotare”, a spus directorul Institutului de Neurologie și Neurochirurgie, Grigore Zapuhlîh.


Chirurgul japonez a fost foarte impresionat de nivelul de pregătire al specialiștilor moldoveni. Această cooperare va contribui la promovarea interacțiunii cu neurologii și neurochirurgii din Moldova, care s-ar putea în viitor să efectueze astfel de operații individual. Avantajul acestui tip de intervenție chirurgicală, pe lîngă înlăturarea patologiilor, este că pacienții se recuperează destul de repede, transmite NTV Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?