COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ultima oră! UE declară legitim noul Guvern învestit la Chișinău

Ultima oră! UE declară legitim noul Guvern învestit la Chișinău

„Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul legitim din punct de vedere democratic de la Chișinău, în baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale din Acordul de Asociere”.

Este declarația comună de ultimă oră a Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, vicepreşedintelui Comisiei Europene, Federica Mogherini, precum şi a Comisarului European pentru Politica de Vecinătate şi Negocieri pentru Extindere, Johannes Hahn.

„Uniunea Europeană ia act de deciziile luate ieri de Parlamentul Republicii Moldova, inclusiv de formarea coaliției guvernamentale.


Uniunea Europeană este pregătită să colaboreze cu guvernul legitim din punct de vedere democratic, în baza unui angajament reciproc față de reforme și a principiilor fundamentale consacrate în Acordul de Asociere. Respectarea statului de drept și a democrației ar trebui să rămînă pilonii relațiilor noastre. Aceasta este, în primul rînd, ceea ce așteaptă și merită cetățenii Republicii Moldova.

Avînd în vedere evoluțiile care au urmat deciziilor luate ieri de către Parlamentul Republicii Moldova, Uniunea Europeană își reiterează cu fermitate apelul la calm și reținere. Dialogul dintre reprezentanții aleși în mod democratic trebuie să rămînă cheia pentru găsirea unei soluții la actuala criză politică”, se spune în declarația emisă de înalții oficiali ai Uniunii Europene.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load