Ultima oră! Socialiștii și comuniștii au părăsit ședința Parlamentului

Ultima oră! Socialiștii și comuniștii au părăsit ședința Parlamentului

Deputații PSRM și PCRM au părăsit ședința de astăzi a Parlamentului, în semn de protest față de deciziile majorității parlamentare, notează Noi.md.


Aceștia s-au arătat indignați de faptul că niciunul dintre proiectele propuse, care, în opinia lor, sînt de importanță majoră pentru țară, nu au fost susținute. „Nu avem ce căuta la această ședință, în care se discută doar despre politica rusofobă”, a remarcat deputatul Vlad Batrîncea.


„Noi am constatat că chiar la prima ședință a noii sesiuni nu se respectă democrația, nu sînt incluse proiectele importante pe ordinea de zi, inclusiv raportul Kroll II, ca să aflăm cine sînt acei oameni onești despre care a vorbit premierul. Am dori să aflăm de ce acest raport, achitat din bani publici, nu este dat publicității. Guvernarea nu se interesează de acele provocări la adresa statalității, și nici de tarifele la gazele naturale”, a adăugat el.


Și deputații comuniști i-au acuzat pe exponenții puterii de faptul că ignoră problemele stringente ale țării. „Au fost respinse subiecte extrem de importante, cum ar fi organizarea audierilor pe marginea scandalului de pe piața produselor lactate. Nu putem tolera aceste lucruri”, a anunțat Inna Șupac.


Spicherul Andrian Candu a calificat drept populism acțiunile colegilor din opoziție, precizînd că Parlamentul și așa a pierdut două ore pe ”dezbateri sterile”.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load