Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Ultima oră! PD vrea un candidat unic al dreptei la alegerile din Chișinău

6 mar. 2018,, 11:44   Politică
6608 15

„Este necesar ca partidele proeuropene să creeze un front comun, pentru a nu pierde bătălia pentru capitală”, a declarat astăzi liderul PDM, Vlad Plahotniuc, citat de Noi.md.

În urma ședinței de astăzi, democrații au îndemnat toate partidele proeuropene să identifice un candidat comun la funcția de primar general al capitalei. Potrivit lui Vlad Plahotniuc, doar prin această abordare „primăria capitalei nu va ajunge în mîinile socialiștilor”.

Liderul democraților a mai precizat că PD nu va înainta propriul candidat la funcția de primar general.

„PD va susține la alegerile locale anticipate din Chișinău un candidat unic al partidelor proeuropene. Noi vom susține persoana care va reuși să obțină suportul politic cel mai mare din partea tuturor partidelor de dreapta, relevante alegerilor în municipiu. Este vorba de PAS, PL, partidul DA și PPEM. Sîntem gata să-i susținem chiar și pe cei mai mari critici ai noștri. Deși PD are șanse mari să cîștige aceste alegeri, noi nu vom propune propriul candidat, pentru a facilita negocierile între partidele proeuropene”, a declarat Plahotniuc.

Potrivit politicianului, alegerile din capitală vor constitui un test de maturitate politică în fața cetățenilor și a partenerilor de dezvoltare. El i-a îndemnat pe liderii partidelor proeuropene de opoziție „să nu repete greșeala comisă la alegerile din 2016”, cînd au refuzat sprijinul politic al PD.


„Este important să nu se repete gafa din 2016, cînd unii, pentru satisfacția de a face un spectacol ieftin de cîteva minute, l-au făcut pe Dodon președinte. De aceea, le recomand respectivilor să se gîndească de șapte ori înainte de a începe să arunce săgeți, să nu mai calce pe aceeași greblă și să nu mai vorbească despre mere otrăvite, ca să nu jignească electoratul PD. Să nu le permitem socialiștilor să profite de neînțelegerile dintre partidele proeuropene!”, a subliniat el.

Drept negociator principal din partea PD în cadrul discuțiilor pentru identificarea candidatului comun a fost desemnat vicepreședintele formațiunii Vladimir Cebotari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?