Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Ultima oră! Moțiune simplă împotriva unui ministru din Guvernul Sandu

26 iul. 2019,, 10:10   Politică
3823 1

Deputații democrați au înaintat astăzi o moțiune simplă asupra activității ministrului Finanțelor, Natalia Gavriliță, informează Noi.md.

Reprezentanții opoziției și-au argumentat solicitarea de demitere a ministrului Natalia Gavriliță prin faptul că ministerul pe care îl conduce "s-a arătat absolut ineficient în cele două luni de activitate".

"Acest ministru care a preluat administrarea instituției cu toate facturile plătite și mai mult de 3 miliarde în cont, a reușit în două luni să demonstreze incapacitatea de a acumula mijloace suficiente la bugetul de stat pentru a plăti salariile și a realiza acele proiecte în care este angajată plenar R.Moldova. Noul ministru nu a găsit alte soluții decît să vină și să-și bage mîinile în buzunarele cetățenilor noștri", a declarat deputatul PDM, Vladimir Cebotari.

Parlamentarul a făcut referire în mod special la măsurile anunțate recent de Ministerul Finanțelor privind anularea unor facililtăți fiscale pentru cetățeni, anularea tichetelor de masă, dar și dublarea TVA-ului pentru industria HoReCa.

Moțiunea simplă a fost semnată de 21 de deputați democrați și înaintată conducerii Parlamentului spre înregistrare.


Spicherul Zinaida Greceanîi le-a reproșat democraților faptul că nu au așteptat mai întîi să examineze argumentele Nataliei Gavriliță.

"Mai corect ar fi fost să așteptăm ca ministrul să prezinte proiectul de rectificare a bugetului și a politicii fiscale și apoi să înaintați ce aveți de înaintat", a spus spicherul.

Conform legii, moțiunea simplă este examinată în Comisia de profil. Dezbaterea moţiunii simple va avea loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?