COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ultima oră! Igor Dodon nu va semna decretul de dizolvare a Parlamentului

Ultima oră! Igor Dodon nu va semna decretul de dizolvare a Parlamentului

Președintele țării, Igor Dodon nu va semna decretul de dizolvare a Parlamentului, așa cum îl obligă Curtea Constituțională.

Declarația a fost făcută acum cîteva minute în cadrul unei conferințe de presă, transmite Noi.md

Potrivit șefului statului, nicio prevedere a constituției nu obligă președintele să semneze decretul de dizolvare a parlamentului, iar un punct din art. 85 din legea supremă prevede că acest lucru poate avea loc doar după consultarea fracțiunilor parlamentare.

Reieșind din această situație, luni, președintele va invita la negocieri fracțiunile, în cazul în care se va ajunge la un numitor comun în cadrul negocierilor care sînt programate astăzi.


Igor Dodon este convins că, în cazul în care blocul ACUM și PSRM vor reuși să creeze o majoritate parlamentară, și se va ajunge la votarea Parlamentul și a Guvernului, cei care controlează puterea, dar și Curtea Constituțională nu vor recunoaște acest vot.

Președintele mai dispune de unele informații că Procuratura Generală va iniția dosare penale: „Știu că vor fi deschie dosare penale pe tentativă de lovitură de stat. Știu lucrul ăsta. Deputații merg la risc. Ei știu asta”.

Președintele i-a convocat astăzi, la ora 11.00, pe ambasadorii Statelor Unite, Uniunii Europene și Federației Ruse pentru a-i informa despre ce urmează să se întîmple și „a discuta despre această situație”.

"Situația este foarte complicată și gravă. Sîntem în preajma unei destabilizări masive a situației din țară. Prin destabilizare, se încearcă de a mai prelungi mandatul de guvernare. Eu nu am chemat lumea în stradă, am făcut tot posibilul să nu s eîntîmple acest lucru" a spus Dodon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load