X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Ultima oră! Guvernul își asumă răspunderea pentru mai multe proiecte de legi

1 iul. 2020,, 13:20   Politică
3071 0

Guvernul își asumă răspunderea pentru mai multe proiecte de legi. Despre aceasta a anunțat prim-ministru Ion Chicu în debutul ședinței Executivului de astăzi.

Proiectul prevede majorarea salariilor pentru medici în mai multe etape. De la 1 septembrie – 30%, de la 1 ianuarie 2021- 30% și în prima jumătate a anului 2021 cu încă 40%, a declarat ministrul Finanțelor Sergiu Pușcuța, notează unimedia.info.

De majorare vor beneficia instituțiile din subdiviziunile medicale din Ministerul Apărării, MAI, Administrația Națională a Penitenciarelor, SIS, Instituții de asistență socială, centre, aziluri finanțate din bugetul de stat, ANSP, Agenția transplant, Centrul de Medicină Legală, Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui, Agenția Medicamentului și dispozitivele medicale.

Modificarea va intra în vigoare din 1 septembrie 2020 și va avea implicații asupra circa 4500 de unități de personal.

Cheltuielile necesare în acest scop, în sumă de 40 de milioane de lei sînt prevăzute în proiectul de modificare a Legii Bugetului de Stat pentru anul 2020.


100 de milioane de lei vor fi alocate pentru subvenționarea agriculturii. De asemenea, Guvernul intenționează să aloce bani și pentru majorarea fondului de garantare a creditelor pentru întreprinderile mici și mijlocii.

În urma modificărilor operate, cheltuielile vor fi majorate cu peste un miliard de lei. Deficitul bugetar a ajuns la 17,5 de miliarde de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?