X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Ultima oră! PDM se retrage de la guvernare prin demisia Guvernului Filip (VIDEO)

14 iun. 2019,, 18:35   Politică
9570 1

Partidul Democrat se retrage de la guvernare și anunță demisia Guvernului condus de Pavel Filip.

Decizia a fost anunțată de vicepreședintele PDM, Vladimir Cebotari, în urma ședinței Consiliului Politic Național al formațiunii.

„PDM a fost pregătit să ofere soluții juridice pentru ca partidele care au format majoritatea să poată prelua guvernare în mod legal, să iasă din ilegalitatea în care se află acum. Însă avînd în vedere lipsa deschiderii spre dialog a partidelor parlamentare și în vederea deblocării crizei, Partidul Democrat a decis retragerea de la guvernare prin demisia guvernului”, a declarat Cebotari.

Aceasta este singura modalitate legală prin care se poate face acest lucru în situația juridică în care ne aflăm. Astfel prim-ministrul și toți miniștri demisionează începînd cu ziua de astăzi, a adăugat Cebotari.

Totodată, vicepreședintele PDM a subliniat că singura modalitate prin care poate fi depășită criza politică sînt alegerile parlamentare anticipate.


„PDM rămîne deschis dialogului și este gata să găsească cele mai bune soluții pentru a avea un Guvern și Parlament legale și legitime. Vrem să muncim pentru țară mai departe, indiferent în ce postură vom fi. PDM va avea un rol decisiv în politică în perioada următoare. Înțelegem cît de fragilă e majoritate parlamentară actuală”, a spus politicianul.

Cebotari i-a îndemnat la calm pe toți susținătorii PDM.

„Știm că sînt supărați pe ceea ce văd și pe ceea ce se întîmplă astăzi în țară. Au vrut vină să protesteze cu noi, dar credem că acum calmul și reținerea sînt importante pentru a evita escaladarea situației și ajungerea la violență. Le promitem că PDM va reuși prin instrumentele pe care le are să readucă stabilitatea în țară”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?