COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ultima oră! Blocul ACUM se alătură marșului de duminică anunțat de Dodon

Ultima oră! Blocul ACUM se alătură marșului de duminică anunțat de Dodon

Prim-ministrul Maia Sandu și ministrul de Interne, Andrei Năstase, îndeamnă toți cetățenii să iasă duminică, la ora 11:00, la un marș al poporului, pentru susținerea noului Guvern.

„Veniți din toate colțurile țării într-un marș al poporului care a cîștigat în fața urii, fricii și dictaturii. Datorită dvs, dictatorul a căzut. Datorită rezistenței, curajului și votului dumneavoastră, astăzi putem spune că Plahotniuc a fost învins. Uzurpatorul refuză să respecte voința poporului și vrea să arunce țara în haos. Plahotniuc ignoră recomandările partenerilor internaționali. Un singur om este gata să sacrifice o țară întreagă ca să-și salveze averea”, a declarat Maia Sandu.

„Ieșim cu toții la un mare marș al poporului. E un marș al poporului, pentru că poporul vrea altceva: libertate, siguranță, bunăstare, stat de drept și democrație autentică. Vrea să știe că aici, acasă, sînt rădăcinile noastre și că toți cei dragi, ajunși în străinătate, se pot întoarce acasă. Cum mic cu mare, cu demnitate, cu încredere, cu bucuria victoriei, ne întrunim duminică dimineața în PMAN”, a adăugat Andrei Năstase.


Liderii blocului ACUM au făcut apel către polițiști să asigure securitatea cetățenilor, iar către oameni să fie vigilenți, întrucît fostul regim va încerca să-și împiedice să ajungă la marș.

„Fiți vigilenți. Fostul regim va face tot ce-i stă în puteri să vă împiedice. Vor stopa transportul public. Veniți din timp, cu o zi înainte, dormiți la rude. Luați-i cu mașina pe cei care merg la marș. Dacă vor stopa mașinile, vom veni pe jos. Orice provocare și act de violență va fi pe responsabilitatea regimului. Facem apel către polițiști. Vă rugăm să păstrați ordinea publică și să vă asigurați că niciun cetățean nu va avea de suferit”, a menționat premierul Maia Sandu.

Andrei Năstase a ținut să vină cu un îndemn către locuitorii capitalei, ai suburbiilor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load