Ultima oră! Alegerile parlamentare din 24 februarie, validate de CC

Ultima oră! Alegerile parlamentare din 24 februarie, validate de CC

Curtea Constituțională a validat astăzi rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, precum și mandatele deputaților aleși.

Potrivit rezultatelor finale, PSRM a obţinut cel mai mare număr de fotolii în legislativ, 35 la număr. Formaţiunea este urmată de PDM, cu 30 de mandate. Blocul PAS-PPDA va avea 26 de locuri în viitorul Parlament, iar Partidul "Şor" - şapte. Trei fotolii din legislativ vor fi ocupate de parlamentari independenți. 

Înalta Curte a respins contestaţii depuse de blocul electoral "ACUM" cu privire la anularea rezultatelor scrutinului în cinci circumscripţii uninominale. Totuşi, a fost acceptată propunerea de a numi actualul Legislativ al X-lea, iniţiativă ce aparţine Partidului Democrat din Moldova. 

"Avînd în vedere faptul că de la alegerea primului Parlament a RM, care a funcţionat în perioada anilor 1990 -1994  şi pînă la expirarea mandatului ultimului Parlament, care a fost ales pe 30 noiembrie 2014 în RM au fost alese nouă legislaturi. Curtea Constituţională confirmă rezultatele alegerile Parlamentului de legislatura a X-a din 24 februarie 2019 în circumscripţia naţională. Confirmă rezultatele alegerilor de legislatura a X-a din 24 februarie 2019 din circumscripţiile uninominale", a declarat Mihai Poalelungi, preşedintele Curții Constituționale.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load