COVID-19 în MOLDOVA

Ultima dezvăluire făcută despre întrevederea lui Plahotniuc cu Filat

Ultima dezvăluire făcută despre întrevederea lui Plahotniuc cu Filat

„Bogdan Zumbreanu sau Viorel Chetraru nu aveau cum să nu știe dacă Vlad Plahotniuc l-a vizitat la CNA pe Vlad Filat în 2015.”

Declarația îi aparține fostei directoare adjunctă a Centrului Național Anticorupție Cristina Țărnă și a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

„Eu nu știu dacă Plahotniuc s-a văzut cu Filat. Eu nu i-am văzut pe ei întîlnindu-se. Procuratura Anticorupție e în aceeași clădire cu Centrul Național Anticorupție, e la etajul 5. Întrebați-i la ce etaj a avut loc. Zumbreanu sau Chetraru? Să nu știe nu puteau. Probabil unitatea de gardă trebuia să-i informeze. Chiar și dacă au intrat pe poartă cu mașina și de acolo pe o altă ușă, oricum ar fi trebuit să fie escortați de cineva în clădire”, a declarat Cristina Țărnă, scrie Agora.


Amintim că în decembrie 2015, după arestul fostului premier, Sergiu Mocanu și Renato Usatîi declarau că Vlad Filat a fost transferat din Penitenciarul 13 în izolatorul CNA pentru o întîlnire cu Vlad Plahotniuc. Procurorul de caz, Adriana Bețișor a negat atunci aceste informații.

În vara acestui an, în cadrul primului interviu acordat după arestul său, Vlad Filat a confirmat că acea întîlnire a avut loc. Potrivit lui Filat, această discuție a avut loc la data de 19 decembrie 2015, adică la mai bine de două luni de la reținerea sa din 15 octombrie 2015, cînd Plahotniuc l-a vizitat în incinta Centrului Național Anticorupție, însoțit de Constantin Botnari. Ulterior, cei doi ar fi avut mai multe discuții telefonice.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load