COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ulianovschi: Ne bizuim pe contribuția Slovaciei în reglementarea transnistreană

Ulianovschi: Ne bizuim pe contribuția Slovaciei în reglementarea transnistreană

Ultimele evoluții în procesul de reglementare transnistreană au fost discutate în cadrul întrevederii ministrului de Externe, Tudor Ulianovschi, cu președintele în exercițiu al OSCE, ministrul Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei, Miroslav Lajčák.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii privind stadiul actual al reglementării transnistrene și al acțiunilor menite să dinamizeze procesul de negocieri, fiind abordată și problematica cooperării în cadrul OSCE. Ministrul Miroslav Lajčák a subliniat disponibilitatea Slovaciei în calitate de țară care deține Președinția în cadrul OSCE, să contribuie la procesul de reglementare transnistreană, bazat pe suveranitatea și integritatea teritorială a R. Moldova, în limitele granițelor recunoscute internațional, cu un statut special pentru regiunea transnistreană.

Interlocutorii au discutat și despre viitorului Parteneriatului Estic.


„Sînt sigur că avansarea dialogului politic și cooperării sectoriale în cadrul PaE, va contribui esențial la dezvoltarea relațiilor Republicii Moldova cu Uniunea Europeană și pe viitor și vor asigura sustenabilitatea proceselor de reforme”, a declarat Ulianovschi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load