Ulianovschi a prezentat la ONU o declaraţie comună

Ulianovschi a prezentat la ONU o declaraţie comună

Ministrul de externe, Tudor Ulianovschi, a prezentat Organizaţiei Naţiunilor Unite o declaraţie comună din partea Moldovei, Georgiei, Ucrainei şi Azerbaidjan.


 Autorii documentului cer mai multă implicare din partea comunității internaționale pentru protejarea persoanelor care locuiesc în zonele afectate de conflicte.


Şeful diplomaţiei de la Chişinău participă la cea de-a 37-a Sesiune a Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, care se desfăşoară la Geneva, Elveţia. În discursul său, Ulianovschi a menţionat că apărarea drepturilor omului este una din prioritățile guvernării de la Chișinău.


"Moldova va continua să promoveze inițiativele privind drepturile omului în cadrul discuțiilor referitoare la pedeapsa cu moartea, cît și privind drepturile tinerilor și copiilor. Vom continua să luptăm contra violenței asupra femeilor şi discriminării și vom promova libertatea de exprimare", a declarat Tudor Ulianovschi.

Șeful diplomației de la Chişinău a ținut pe această cale să mulțumească ONU pentru sprijinul acordat în procesul de reformare a sistemului judiciar.


Tudor Ulianovschi a avut şi o întrevedere bilaterală cu Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, cu care a vorbit despre adoptarea de către Guvernul de la Chișinău a unui Plan național de acțiuni în promovarea drepturilor omului în perioada 2018-2022.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load