Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

UE așteaptă progrese semnificative în investigarea "furtului secolului"

24 ian. 2018,, 16:50   Politică
3867 8

Uniunea Europeană așteaptă progrese semnificative din partea autorităților moldovenei în combaterea corupției și investigarea fraudei bancare.

Acest fapt a fost menționat de către vicepreședinta Comisiei Europene, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini, în cadrul întrevederii sale cu viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Iurie Leancă, relatează NOI.md.

În cadrul dialogului, vicepremierul a informat despre priorităţile mandatului său în domeniul integrării europene şi promovării reformelor prevăzute de Acordul de asociere, cu accent pe reforma justiţiei, valorificării potenţialului DCFTA, îndeplinirii condiţionalităţilor necesare pentru recepţionarea asistenţei financiare.

Federica Mogherini a dat asigurări că în UE există toată determinarea de a continua susținerea Republicii Moldova și, în același timp, instituțiile europene au așteptări sporite în ceea ce privește implementarea reformelor.

În mod special, a fost menționată necesitatea înregistrării progreselor vizibile în combaterea corupției și investigarea fraudei bancare. Oficialul UE a remarcat importanța respectării recomandărilor internaționale în materie electorală.


De asemenea, cei doi oficiali au convenit ca o atenție deosebită să fie acordată comunicării strategice cu privire la beneficiile integrării europene și intensificării dialogului dintre autoritățile moldovene și instituțiile europene.

La finalul întrevederii, Iurie Leancă și Federica Mogherini au efectuat un schimb de opinii referitoare la procesul de reglementare a conflictului transnistrean și cooperării în domeniul securității și apărării, confirmînd interesul reciproc de a avea un dialog constant pe aceste subiecte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?