Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Țuțu, luat peste picior de Ciobanu

22 feb. 2018,, 12:40   Politică
8797 3

Dezbaterile pe marginea unui proiect de lege propus de democrați au degenerat în ceartă astăzi, la ședința Parlamentului, comunică Noi.md.

Inițiativa care prevede modificarea Legii privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte a fost prezentată de deputatul PD Constantin Țuțu. Disputa a început după ce liberal-democrata Maria Ciobanu a sugerat că democratul ar fi agramat.

„Dle Țuțu, ce înseamnă aparență etnică?! Pe viitor vă rog să faceți niște exerciții de lectură înainte de a veni în Parlament”, a spus Ciobanu în timpul dezbaterilor.

„Posibil că sînt anumite greșeli de redactare pe care le vom corecta”, a afirmat Țuțu.

Remarca Mariei Ciobanu l-a indignat însă pe spicherul Andrian Candu, care le-a cerut colegilor din Parlament să aibă un comportament decent în timpul ședințelor plenare.


„Da, vă țin morală! În acest parament se depășesc deja limitele admisibile. Ar trebui să fim mai solidari cu cei care cunosc mai puțin limba română, dar nu să aducem critici!”, a menționat Candu.

La finalul dezbaterilor, spicherul a ținut să-l încurajeze pe colegul său de partid. „Sîntem siguri, dle Țuțu, că sînteți tot mai bun și mai bun, în fiecare zi, chiar dacă dna Ciobanu vede altfel lucrurile”, a adăugat el.

Proiectul de lege prezentat astăzi de Constantin Țuțu prevede extinderea termenului de valabilitate al pașapoartelor moldovenești de la 7 la 10 ani. Autorii au mai propus excluderea mențiunii cu privire la grupa sangvină și naționalitate din buletinul de identitate și pașaportul cetățeanului, inclusiv cel diplomatic și cel de serviciu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?