TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Turcia confirmă că are relații bune cu Republica Moldova

Turcia confirmă că are relații bune cu Republica Moldova

Zinaida Greceanîi, s-a întîlnit, astăzi, cu membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Turcia -Republica Moldova, aflați în țara noastră cu ocazia participării la festivitățile prilejuite de aniversarea a 25-a a Unității Teritoriale Autonome Gagauz Yeri.

La întrevedere au fost prezenți deputații Ivanna Koksal, președintele Grupului de prietenie a Parlamentului Moldovei cu Parlamentul Turciei, precum și membrii Grupului Alexandr Suhodolski și Fiodor Gagauz.

În cadrul discuțiilor au fost remarcate relațiile bune de cooperare dintre Moldova și Turcia în diverse domenii și exprimat interesul pentru extinderea continuă a acestora.

Zinaida Greceanîi a menționat faptul că ratificarea recentă, de către Parlamentul Moldovei a Declarației Comune referitor la instituirea Consiliului de Cooperare Strategică la Nivel Înalt dintre Republica Moldova și Turcia va contribui la consolidarea colaborării economice și sociale bilaterale.

Președintele membrii Grupului parlamentar de prietenie Republica Turcia -Republica Moldova, Mehmet Altay, a confirmat existența unor relații bune de prietenie moldo-turcă, exprimînd, totodată, interesul țării sale pentru aducerea acestora la un nivel mai înalt. Deputatul a subliniat că autonomia găgăuză servește ca o punte în raporturile de cooperare și prietene dintre Turcia și Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load