Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Tulbure: nu cred în schimbări fundamentale (VIDEO)

7 iun. 2020,, 11:44   Politică
2854 3

Cu un astfel de deficit bugetar fără precedent de 20 de miliarde, va fi foarte dificil pentru guvernul lui Chicu sau oricare alt guvern de a rezolva mulțimea problemelor adunate în țară, care agravează pandemia.

Schimbarea nu trebuie să aștepte pînă la alegerile prezidențiale. Despre aceasta în cadrul emisiunii "Important" cu Lilia Burakovskaya la TVC-21 a relatat Alexei Tulbure, directorul Institutului de istorie orală din Moldova, relatează eNews.

"Astăzi trebuie să ne concentrăm pe principalele probleme. Acestea sînt alegeri, cum să păstrăm afacerile și antreprenoriatul RM. Cum să le acordăm asistență reală, și să nu achităm dobînzile la creditele pe care nu le vor împrumuta. Și cum putem ajuta populația să supraviețuiască".

Tulbure a menționat că riscăm să obținem un deficit bugetar nevăzut, fără precedent, de 20 de miliarde de dolari, încă mai există circa 3 mlrd de datorii din trecut.

"Cine va face acest lucru guvernul acesta sau care va veni, încă nu este clar. Sîntem în Situația Excepțională, într-o epidemie în care există o amenințare reală pentru sănătatea și siguranța oamenilor".


Alexei Tulbure nu prea crede că vor veni unele schimbări fundamentale pînă la alegerile prezidențiale.

"Se pare că alegerile anticipate în Parlament vor avea loc mai tîrziu. Iar la alegerile prezidențiale va cîștiga cel care va oferi cu adevărat cele mai acceptabile soluții la problemele cu care ne confruntăm astăzi".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?