Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Trei șefi de la Guvern, luați la ochi de noua guvernare

17 iun. 2019,, 16:10   Politică
7205 1

Secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, șeful Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, și directorul general al Agenției Servicii Publice, Sergiu Railean, riscă să fie demiși.

Premierul Maia Sandu a declarat astăzi că asupra celor trei funcționari planează suspiciuni de corupție și că vor fi inițiate anchete de serviciu. Sandu a menționat că toți funcționarii care au comis abuzuri fiind în funcție în perioada guvernării PDM, vor suporta consecințele.

"Am discutat astăzi cu trei angajați: Iurie Ciocan, Lilila Palii și Sergiu Rilean, le-am zis că în situația în care au fost parte la anumite abuzuri, ele vor fi cercetate și ei vor trebui să-și asume aceste responsabilități. Vorbim despre toți conducătorii care au dat și au îndeplinit ordine ilegale O să demarăm anchete și o să venim cu detalii în fiecare caz. Despre aceste persoane a scris și presa că ar fi implicate în activități ilegale atunci cînd regimul le-a cerut acest lucru", a declarat Sandu astăzi în cadrul unui briefing.

Șefa Guvernului a mai anunțat că va fi creat un birou de politici anticorupție pe lîngă cabinetul prim-ministrului. Din acesta vor face parte experți locali și internaționali, experți din România care au stat la baza reformelor în sectorul justiției din țara vecină.

Potrivit ei, această nouă structură se va ocupa cu „demascarea abuzurilor fostului regim, pedepsirea celor vinovați și eliberarea instituțiilor de corupți”.


Totodată, va fi lansat un număr de telefon de încredere, la care vor putea fi raportate cu probe încălcări și abuzuri ale fostei guvernări, a spus Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?