COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Trei miniștri din Guvernul Sandu și-au făcut publică averea: Ce declară

Trei miniștri din Guvernul Sandu și-au făcut publică averea: Ce declară

Trei miniștri din Guvernul Sandu și-au făcut publică averea. Declarațiile de venit pentru 2018 au fost publicate de Autoritatea Națională de Integritate.

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a declarat salarii de 78 mii euro de la două instituții străine „Institute for Security Studies” și „European Council on Foreign Relations”, iar soția sa a cîștigat anul trecut de la „Banca Societe Generale” peste 15 mii de euro. Alte 11 400 lire sterline familia Popescu le-a obținut după ce a oferit în chirie un apartament.

La capitolul imobile, Popescu declară un apartament de 54 metri pătrați cumpărat în 2016 cu peste jumătate de milion de euro, un alt apartament în străinătate cumpărat cu 250 mii de lire sterline și o vilă achiziționată în 2014 cu 85 mii euro. Familia Popescu deține și un apartament în R. Moldova cumpărat în 2006 cu 414 mii lei.


Și ministra Sănătății și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, a avut anul trecut venituri bune. De la „GFA Consulting Group” din Berlin a primit 15 mii de euro în baza unui contract de consultanță, iar alte două mii de dolari le-a obținut de la alte două instituții din străinătate. Ministra indică și venituri de aproape 34 mii de lei din pensie.

Ala Nemerenco deține doar un apartament micuț de 27 metri pătrați, cumpărat în 2017 cu 48 mii lei, dar este proprietara unei mașini mai scumpe. Chiar în acest an ministra a achiziționat un autoturism de model „Nissan Quashqai”, fabricat în 2018, pe care a plătit 282 mii lei.

Ministra Sănătății la fel deține mai multe conturi bancare în care păstrează peste 11 mii de euro, peste șase mii de franci elevețieni (ce constituie aproximativ 120 mii lei) și 25 mii de lei.

Ministrul Apărării Pavel Voicu a obținut anul trecut un salariu de aproape 96 mii lei din funcția de consilier prezidențial și 30 de mii de lei din pensie.

Voicu are în proprietate două terenuri obținute în 2012 prin donație în valoare de 150 mii lei și o casă tot obținută prin donație în același an. Imobilul are 118 metri pătrați și este estimat la aproape un milion de lei. Ministrul Apărării mai are o casă de 117 metri pătrați cumpărată în anul 2000 cu o valoare cadastrală de 251 mii lei.

În 2017, Pavel Voicu și-a cumpărat un autoturism nou de model „Skoda Superb” pentru care a plătit 24 mii de euro.

În timp ce ceilalți doi colegi din Guvern au economii în bănci, ministrul Apărării are o datorie. În 2017, Voicu a semnat un contract de leasing pentru 14 400 euro pe care trebuie să-i ramburseze pînă în 2020.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load