Trei foști judecători ai Curții Constituționale vor rămîne fără indemnizații de concediere

Trei foști judecători ai Curții Constituționale vor rămîne fără indemnizații de concediere

După ce în presă a apărut informația că legislația le permite judecătorilor Curții Constituționale să ridice indemnizații de concediere în mărime de pînă la trei salarii de funcție, reprezentanții CCM au venit cu precizări și sume exacte.


Șeful Serviciului de presă al CCM, Emil Gaitur, afirmă că magistrații Raisa Apolschi, Artur Reșetnicov și Corneliu Gurin nu vor ridica indemnizații de concediere pentru că s-au aflat mai puțin de un an în funcții, transmite Tv8.md.


Judecătorul Aurel Băieșu, care a avut un mandat complet de șase ani la CCM, va ridica 98 de mii de lei.


Pentru fostul președinte al Înaltei Curți, Mihai Poalelungi, contabilitatea a calculat o indemnizație de 17 425 de lei. Acesta a fost numit președinte al Curții Constituționale în martie 2018.


Nu se știe deocamdată cîti bani va primi judecătorul Veaceslav Zaporojan. Calculele nu au fost făcute, pentru că acesta a rămas să administreze Curtea pînă la numirea unui alt președinte al instanței.


Dacă cei șase judecători ar fi ridicat indemnizațiile complete prevăzute de lege, putea fi cheltuit aproximativ jumătate de milion de lei din bugetul de stat.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load