Tkaciuk: Guvernul Sandu funcţionează într-un consens internațional fără precedent

Tkaciuk: Guvernul Sandu funcţionează într-un consens internațional fără precedent

Guvernul Maia Sandu activează în condiţiile unui consens internațional fără precedent asupra situației din Moldova.


Este opinia ex-deputatului Parlamentului moldovean, ex-consilierului președintelui Republicii Moldova, politologului și istoricului Mark Tkaciuk, exprimată de acesta într-un interviu pentru Ucraina.ru, transmite Noi.md.


El a menționat că, pe de o parte, au fost făcute declarații foarte dure de către Rusia privind condamnarea regimului anterior creat de Plahotniuc, care a fost numit criminal. Pe de altă parte, au fost recunoscută nouă majoritate parlamentară și noul Guvern.


O declarație foarte categorică a fost făcută și de către Ministrul de Externe al Uniunii Europene, Federica Mogherini, cu privire la faptul că UE recunoaște atît noua majoritate, cît și noul Guvern și, prin urmare, nu recunoaște pe cel anterior. Au fost făcute mai multe declarații de către Statele Unite și OSCE, care solicită dialog, dar pe baza majorității parlamentare existente.


„Este foarte dificil să găsim un astfel de punct pe planetă, în care ar exista un consens atît de puternic al marilor puteri", a spus Mark Tkaciuk.


El a reamintit că, mai devreme, Statele Unite, UE și Rusia au prezentat o poziție consolidată asupra Moldovei, din care rezultă că este imposibil să trăim ca în trecut în acest loc al Europei.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load