Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Țîrdea: PSRM nu-i va permite lui Sandu să conducă țara, așa cum conducea Plahotniuc

7 noi. 2019,, 15:45   Politică
5700 15

Premierul Maia Sandu greșește amarnic dacă crede că Partidul Socialiștilor îi va permite să numească procurorul general și să conducă țara, așa cum a condus cîndva Plahotniuc.

Această opinie a fost exprimată de deputatul Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, comentînd ultimele evenimente politice interne pe pagina sa de socializare, transmite Noi.md.

El a menționat că ieri a avut loc ceva de neconceput, ministrul Justiției, Olesea Stamate a anulat concursul de selectare a candidatului pentru funcția de procuror general, pe care ea însăși l-a organizat. În acest mod, ministrul Stamate a scuipat în fața participanților la concurs, a experților, partenerilor de coaliție.

„Motivația ministrului este impresionantă: cică rezultatele concursului au fost denaturate prin votul reprezentantului PSRM! El a acordat mai puține puncte lui Ș. Gligor și V. Gribincea - favoriții ACUM - și mai multe lui A. Stoianoglo, presupusul favorit al PSRM! Să ne clarificăm”, a scris Bogdan Țîrdea și a analizat în detaliu întreaga situație.

„1) Ministerul Justiției a propus un filtru neconstituțional - o comisie de experți care să selecteze candidații la PG! PSRM, cu toate acestea, l-a susținut.


2) Ministerul Justiției a organizat concursul, a adunat 5 din 6 judecători experți, a creat testele și – oh, Doamne! – la început i-a recunoscut rezultatele! Cum ar putea o persoană să denatureze nota 5?

3) Experții comisiei - I. Boțan, S. Băiesu au declarat că concursul a fost obiectiv. Au cîștigat cei mai buni – iar ei sînt 4 candidați din 16! Sau concursul a devenit deodată neobiectiv pentru că nu a trecut favoritul PPDA, Gligor, care nu este nici judecător, nici procuror?

4) Expertul de peste hotare James Hamilton a acordat calificări maxime acelorași 4 candidați, la fel ca și comisia în ansamblu! Nici el nu are dreptate?

5) Conform calculelor economistului V. Ioniță, dacă e să înlăturăm notele extrem de mari și extrem de mici (să le numim neobiective), obținem același rezultat - Stoianoglo, Gribincea, Crîșmaru, Soltan!

6) Chiar dacă vom înlătura notele acordate de reprezentantul parlamentului, atunci Stoianoglo de asemenea va fi primul!

7) Împotriva lui Șt. Gligor au votat James Hamilton și R. Botezatu, care este membră al ONG-ului CRJM. Directorul acestui ONG este V. Gribincea, omul Maiei Sandu, care este și participant la concurs. Mai simplu spus, oamenii lui Sandu au fost împotriva lui Gligor!!!

8) Stamate a acordat cel mai mare punctaj lui Stoianoglo, Gribincea (PAS) și lui Gligor (PPDA). Crede ea că a votat obiectiv, susținînd „candidații de partid”?

9) Guvernul a eșuat în desfășurarea concursului pentru alegerea judecătorilor Curții Constituționale. Conceptul reformei justiției a fost un eșec - Comisia de la Veneția l-a călcat! Aici cine este de vină?

10) Guvernul vrea un lucru - să numească peste tot oameni de-ai săi. Concursurile reprezintă un ecran. Dacă nu trec ai lor, anulează concursurile pînă nu-l vor avansa pe al lor!

De aceea Maia Sandu a scuipat pe decență, hotărînd că ea va numi procurorul general.

Ea este sigură că PSRM va înghiți totul și-i va permite să conducă țara, așa cum a condus cîndva Plahotniuc. Voi spune așa cum este – ea greșește amarnic...”, a subliniat Bogdan Țîrdea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?