Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Țîrdea: Ce ne-a arătat raportul Kroll-2 și pentru ce compania a fost plătită cu un milion de euro?

8 iul. 2019,, 12:20   Politică
6532 3

Raportul Kroll-2 nu a arătat aproape nimic, cu excepția faptului că principalul executor al furtului bancar este Ilan Șor și a faptului că s-a furat nu 1 miliard de dolari, dar 3 miliarde de dolari. Documentul nu oferă alte detalii importante și, practic, acoperă principalii beneficiari ai furtului și colaboratorii acestora, care au comandat compania Kroll și i-au plătit un milion de euro.

Această opinie a fost exprimată de deputatul parlamentului din partea Partidului Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, transmite Noi.md.

"Ce ne-a arătat raportul Kroll-2? Aproape nimic, cu excepția faptului că principalul actor al furtului este Șor. Și faptul că au furat nu 1 miliard de dolari, dar 3 miliarde de dolari. Cine anume a furat 3 miliarde? Nu este clar. Unde este miliardul? Dumnezeu știe. Este posibil să fie întors? Nu se știe. Cui să ne adresăm - nume de manageri, bănci, numere de cont, de asemenea - nimic!", - a scris el pe pagina sa de pe o rețea socială.

"Pentru ce i s-a plătit atunci companiei un milion de euro? Voi răspunde.

1. Timp de 4 ani, procuratura nu a făcut nimic - a așteptat raportul Kroll.


2. În timp desfășurării investigației Kroll, Șor și alții au avut ocazia să ascundă banii... Și Kroll le-a ajutat indirect cu asta!

3. Raportul a fost comandat de către Banca Națională a PDM, care a fost ea însăși un complice în furt. Ea a furnizat informații. Informații din partea FBI, FSB, Europol etc. în raport nu există.

4. Acum înțelegeți de ce raportul Kroll l-a spălat complet pe Plahotniuc, Candu, Leancă, Drăguțanu, Gurin", a continuat Bogdan Țîrdea.


"Dar Platon doar a furnizat documente precum că el a cumpărat de la Plahotniuc acțiunile băncii, furate de la Țopi... Iar apoi au fost vîndute lui Șor.

Doar soția guvernatorului Băncii Naționale, Drăguțanu... a devenit deputat al Partidului Democrat! Drăguțanu însuși a primit un premiu de 600.000 lei!

Iar Leancă a emis garanții de stat în valoare de 13 miliarde de lei! Apoi a devenit vicepremier în guvernul PDM.

Primul ministru C.Gaburici, care a alocat 5,3 miliarde de lei băncilor lui Șor, a devenit ministru al economiei din partea PDM!

Bride, a cărui companie a efectuat audit la BEM și nu a găsit probleme acolo, a devenit ministru al Economiei!

Candu, a cărui semnătură se află sub garanțiile de stat, aproape că a devenit membru al comisiei de investigare a furtului miliardului!
Mai trebuie și alte argumente? Totul este logic. Ei au comandat raportul. Cum pot fi acuzați după aceasta?", a pus o întrebare retorică deputatul PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?