Tiraspolul speră la o formare cît mai rapidă a organelor guvernamentale în Moldova

Tiraspolul speră la o formare cît mai rapidă a organelor guvernamentale în Moldova

Transnistria monitorizează îndeaproape situația politică din Republica Moldova și se bazează pe o formare rapidă a organelor guvernamentale din republică.


Despre aceasta a declarat ministrul de externe al Republicii Moldovenești Nistrene nerecunoscute, Vitalii Ignatiev, la o întîlnire cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Klaus Noykirch, transmite Noi.md.


Potrivit Ministerului de Externe al Transnistriei, în cadrul întrevederii, părțile au discutat despre situația actuală în procesul de negociere dintre Transnistria și Republica Moldova și au făcut schimb de opinii cu privire la o serie de probleme cu privire la actualele evenimente politice.
În special, Vitalii Ignatiev a menționat că "Transnistria urmărește îndeaproape situația politică din Republica Moldova și se bazează pe formarea cît mai rapidă a organelor guvernamentale în statul vecin".


Ministrul a subliniat că partea transnistreană este interesată de încheierea pașnică a ciclului electoral din Republica Moldova și își propune să depășească pauza în dialogul substanțial cu reprezentanții Republicii Moldova la masa negocierilor.


În dezvoltarea discuției, interlocutorii au discutat o serie de aspecte practice ale interacțiunii ulterioare în procesul de negociere. Ministrul de externe al nerecunoscutei Republici Moldovenești Nistrene a subliniat caracterul sistematic și regulat al contactelor cu Misiunea OSCE și angajamentul reciproc de a valorifica pe deplin potențialul procesului de negociere.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load