COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tiraspolul renunță la măsurile unilaterale adoptate la Varnița

Tiraspolul renunță la măsurile unilaterale adoptate la Varnița

Guvernul de la Chișinău a fost informat astăzi că administrația de la Tiraspol renunță la pretinsele decrete instituite unilateral în data de 25 ianuarie 2019, care vizau autoritățile publice locale și locuitorii din satul Varnița, raionul Anenii Noi.

Hotărîrea a fost luată în urma discuțiilor cu mediatorii și observatorii din formatul de negocieri „5+2” , cît și cu reprezentanții administrației de la Tiraspol, anunță Guvernul de la Chișinău.

Amintim că la începutul acestui an, administrația din stînga Nistrului a decis să declare nule un set de acte eliberate de autoritatea publică locală din Varnița, astfel, obligînd locuitorii să le perfecteze la reprezentanțele transnistrene.


Guvernul de la Chișinău a calificat acele decizii drept provocări ale Tiraspolului.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a sesizat opinia internațională, dar și reprezentanții mediatorilor și observatorilor în procesul de reglementare transnistreană pentru a face uz de toate pîrghiile formatului de negocieri „5+2” și de a impune administrația de la Tiraspol să renunțe la acțiuni provocatoare.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load