TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tiraspolul este interesat de soluționarea problemelor practice cu Chișinăul

Tiraspolul este interesat de soluționarea problemelor practice cu Chișinăul

Tiraspolul este interesat de soluționarea problemelor practice cu Chișinăul în cadrul unui spațiu de negociere convenit.


Despre aceasta a declarat de ministrul Afacerilor Externe al RMN nerecunoscute, Vitali Ignatiev, în cadrul unei întîlniri cu șeful misiunii OSCE în Moldova, Klaus Neukirch, transmite Noi.md.


Potrivit MAE-ului regiunii transnistrene nerecunoscute, în cadrul discuției, părțile au efectuat o analiză detaliată a situației actuale în dialogul dintre Transnistria și Republica Moldova și au discutat unele perspective de progres.


O atenție substanțială a fost acordată problemelor telecomunicațiilor, cauzelor penale, vehiculelor și interacțiunilor bancare.


Partea transnistreană a evidențiat inadmisibilitatea dezechilibrării dialogului și a încercărilor de a genera tensiune, confirmînd interesul pentru soluționarea problemelor practice în cadrul unui spațiu de negociere convenit.


În special, a fost constatat interesul pentru intensificarea activităților grupurilor de experți specializați (de lucru) cu participare internațională activă, fiind, totodată, confirmată disponibilitatea de a organiza întruniri ale reprezentanților pe probleme politice și „Reuniunea permanentă pe probleme politice în cadrul procesului de negociere privind reglementarea transnistreană” în formatul „5 + 2”.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load