Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Tiraspolul a aprobat un șir de amendamente la buget

28 mai. 2020,, 17:13   Politică
2613 0

În ajun, în cadrul şedinţei plenare desfăşurate în regim online, Sovietul Suprem al Transnistriei a adoptat, în prima lectură, modificările la Legea bugetului pentru anul 2020 şi a Fondului social, "cu scopul de a menţine un echilibru între cheltuieli şi venituri, ceea ce va permite statului să îşi îndeplinească toate obligaţiile sociale".

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la site-ul web al organului legislativ regional, iniţiativa de a propune o serie de amendamente a fost dictată de situaţia neprevăzută, cauzată de criza pandemică, în urma căreia bugetul, potrivit prognozelor guvernului, poate pierde pînă la 400 de mil. de ruble ($24,8 mil.) din veniturile planificate.

"Legea bugetului pentru anul 2020 a fost modificată la capitolul obligaţii sociale. Astfel, avînd în vedere veniturile planificate, în anul curent, vom putea asigura pe deplin obligaţiile sociale ale statului, în special să achităm la timp şi integral pensiile, salariile şi indemnizaţiile.

Avînd în vedere situaţia economică dificilă atît în lume, cît şi în regiunea transnistreană, cauzată de pandemia COVID-19, avem deficienţe la capitolul venituri bugetare şi, în consecinţă, soldul a fost dezechilibrat", a declarat preşedintele Consiliului Suprem al Transnistriei, Alexandr Korşunov.

Conform proiectului, resursele pentru finanţarea obligaţiilor sociale se recomandă a fi redistribuite din Fondul de investiţii de capital.


Totodată, articolul obligaţii sociale din buget se va majora din contul reducerii sau suspendării finanţării anumitor programe ţintă, tratament balnear, precum şi stoparea activităţii Agenţiei de Investiţii. În plus, se propune amînarea rambursării împrumuturilor, pe care statul le-a luat de la bănci şi entităţi comerciale.

Potrivit iniţiatorilor amendamentelor, aceste măsuri vor face, de asemenea, posibilă implementarea mai eficientă a măsurilor de combatere a epidemiei de coronavirus.

Sovietul Suprem al Transnistriei, împreună cu guvernul, intenţionează să elaboreze decizii concrete pe fiecare direcţie şi pentru fiecare articol de cheltuieli bugetare, pentru a doua lectură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?